SPORT27 apr '16 09:13Aangepast op 27 apr '16 09:44

Bijl chef de mission in Pyeongchang

Auteur: ANP Nieuws

ARNHEM (ANP) - Oud-volleyballer Jeroen Bijl is benoemd tot chef de mission voor de Olympische Winterspelen van 2018.

ANP
ANP

Dat maakte sportkoepel NOC*NSF woensdag bekend. In het Zuid-Koreaanse Pyeongchang moet Bijl ervoor zorgen dat de Nederlandse sporters optimaal kunnen presteren op de winterspelen.

Komende zomer is Maurits Hendriks de chef de mission in Rio de Janeiro. Bijl is daar de rechterhand van Hendriks, die ook de technisch directeur is bij het NOC*NSF. In 2018 zal Bijl, manager topsport bij de koepel, echter het boegbeeld zijn van de Nederlandse afvaardiging.

,,Het verschil zit hem in dat je de eindverantwoordelijkheid krijgt over de uitzending'', zei Bijl tegen de NOS over de veranderde rolverdeling. ,,De afgelopen jaren doen wij heel veel samen op het gebied van topsport. Dat is steeds drukker geworden voor beiden. We hebben nu gekeken of we ook het chef-schap kunnen verdelen.'' Daarmee is niet gezegd dat Bijl, die in 2015 al de chef de mission was tijdens de Europese Spelen in Bakoe, ook in 2020 de leiding zal hebben.

Positief

De oud-volleyballer is positief over de manier waarop de winterspelen van 2018 worden georganiseerd. ,,Ik ben een paar keer die kant op geweest. Een jaar, twee jaar geleden had ik het idee dat er nog veel moest gebeuren, maar nu ben ik wel positief. Het is een Aziatisch land wat qua organiseren goed in elkaar zit.''

,,De voorbereidingen op de Olympische Winterspelen van 2018 lopen al even. Het leek ons verstandig om nu, twee jaar voor deze spelen, de chef de mission te benoemen'', liet algemeen directeur bij het NOC*NSF, Gerard Dielessen, weten. Hij vindt Bijl een ,,enthousiaste, deskundige en op vele terreinen ervaren chef''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen