SPORT25 dec '13 14:58

'Ricciardo gaat ons verrassen'

Auteur: ANP Nieuws

MILTON KEYNES (ANP) - Daniel Ricciardo kan volgend seizoen wel eens de grote verrassing worden in de Formule 1, meent teambaas Christian Horner van Red Bull.

EPA
EPA

,,Hij is snel en heeft de juiste instelling. Ook als zijn weekeinde slecht begint, weet hij zich te herstellen'', roemt Horner de Australische autocoureur op de website van Autosport.

Ricciardo stapt in 2014 over van Toro Rosso naar Red Bull, waar hij teamgenoot wordt van de Duitse viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. ,,Hij moet uiteraard nog veel leren, maar ik denk dat hij veel mensen gaat verrassen. Hij heeft geweldig gepresteerd tijdens de kwalificatieraces en dat zegt veel. Verder heeft hij indruk gemaakt met zijn optredens in de races. Ik zie hem nooit in paniek raken, maar neemt als het erop aankomt steeds de juiste beslissingen '', aldus de Engelsman.

Ricciardo eindigde het afgelopen seizoen als 14e in het WK met 20 punten. Zijn beste raceklassering was de zeven plaats. Vaak kwalificeerde hij zich in de top 10, met de vijfde startpositie als beste resultaat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen