SPORT6 okt '13 17:39Aangepast op 6 okt '13 17:57

Zonderland nu ook wereldkampioen op rek

Auteur: ANP Nieuws

ANTWERPEN (ANP) - Turner Epke Zonderland heeft zich zondagmiddag in Antwerpen verzekerd van de wereldtitel aan de rekstok.

EPA
EPA

Het was de enige hoofdprijs die nog ontbrak op de erelijst van de Fries, die vorig jaar in Londen op hetzelfde toestel olympisch goud veroverde. Zonderland kwam in het Sportpaleis, waar oranje overheerste, tot een score van 16,000. Het zilver ging, net als bij de Spelen, naar de Duitser Fabian Hambüchen (15,933), brons was voor de Japanner Kohei Uchimura: 15,633.

Rekspecialist Zonderland was tot dusverre op een WK twee keer tweede geweest: in Londen (2009) en Rotterdam (2010). In 2011 werd hij Europees kampioen.

Zonderland, die na de Spelen zijn aandacht tijdelijk verlegde naar zijn studie, had veruit de moeilijkste oefening van de finalisten met een uitgangswaarde van 7,7. In plaats van de drievoudige combinatie van vluchtelementen waarmee hij in Londen de wereld verbaasde, had hij in de aanloop gekozen voor twee combinaties van twee. In de kwalificaties liet hij de tweede combi nog achterwege, waardoor hij zich als derde plaatste voor de finale. Daarin kregen de toeschouwers waar voor hun geld van de Fries, die de na hem actieve Hambüchen nog wel in de buurt zag komen.

Eerder op de middag was Zonderland al vijfde geworden in de brugfinale, zijn beste resultaat op dat toestel mondiaal ooit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen