SPORT10 nov '13 16:50

Albert wint in Hamme-Zogge

Auteur: ANP Nieuws

HAMME-ZOGGE (ANP) - Niels Albert heeft zondag in Hamme-Zogge de derde wedstrijd om de Superprestige veldrijden op zijn naam gebracht.

Archiefbeeld van Niels Albert. ANP
Archiefbeeld van Niels Albert. ANP

Op het zware modderige parkoers kwam de Belg solo als eerste over de finish. Zijn landgenoot Sven Nys, vorige week winnaar in Zonhoven, kwam als tweede over de streep. De derde plaats was voor de Duitser Philipp Walsleben.

De Nederlandse renners deden niet mee om de podiumplekken. Niels Wubben was de best geklasseerde. Hij werd negende, voor Thijs van Amerongen en Lars van der Haar, die het lastig had in de modder.

,,Ik had heel graag in de top vijf geëindigd,maar het zat er niet in'', concludeerde Van der Haar na afloop. ,,Ik had het moeilijk op dit parcours. Op de eerste strook stond ik al stil. Toen knapte er wel even iets en ik kon het niet meer rechttrekken.''

Mentale kwestie

De winnaar van de eerste twee wereldbekerwedstrijden voelt zich vooral thuis op de snelle omlopen. ,,Het is toch vooral een mentale kwestie. Ik moet daar aan werken. Ik moet sterker worden en meer vertrouwen hebben in mezelf.''

Voor Albert was de zege een mooie opsteker. Hij speelde dit seizoen tot nu toe een bijrol, maar liet in Hamme-Zogge zien dat hij nog altijd meetelt. Nys blijft na de tweede plek leider in de tussenstand van de Superprestige.

Gerelateerde artikelen