SPORT8 sep '13 05:17

Williams tegen Azarenka in finale US Open

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Wint tennisster Serena Williams in New York haar 17e grandslamtitel of gaat Victoria Azarenka er voor de derde keer in haar carrière met de eindzege bij een van de grandslamtoernooien vandoor? De nummers 1 en 2 van de wereldranglijst nemen het zondagavond tegen elkaar op in de finale van het US Open.Het duel is een herhaling van de finale van vorig jaar.

Victoria Azarenka (links) en Serena Williams na de finale van de ATP Masters in Ohio op 18 augustus. Die werd gewonnen door Azarenka. (EPA)
Victoria Azarenka (links) en Serena Williams na de finale van de ATP Masters in Ohio op 18 augustus. Die werd gewonnen door Azarenka. (EPA)

Het duel is een herhaling van de finale van vorig jaar. Die kende een dramatisch einde voor Azarenka, aangezien ze in de beslissende set na een voorsprong van 5-3 vier games op rij verloor. Het US Open ontbreekt daardoor nog op de erelijst van de Wit-Russin, terwijl Williams de titel al vier keer veroverde (1999, 2002, 2008 en 2012).

Niet alleen vanwege haar gigantische erelijst en de steun van het thuispubliek is Williams de grote favoriete in de eindstrijd. De bijna 32-jarige Amerikaanse stond tot nu toe nog geen set af in New York en noteerde in haar laatste twee partijen liefst drie keer 6-0. Ook in de onderlinge ontmoetingen met Azarenka is Williams in het voordeel (12-3).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen