SPORT22 okt '13 11:11

LeMond gunt Armstrong celstraf

Auteur: ANP Nieuws

RIJSWIJK (ANP) - De Amerikaanse oud-wielrenner Greg LeMond heeft in een interview met televisiezender CNN maar weer eens uitgehaald naar zijn gevallen landgenoot Lance Armstrong.

EPA
EPA

De drievoudig winnaar van de Tour de France vindt dat 'The Boss' een gevangenisstraf verdient voor zijn zonden. ,,Het gaat niet om sportieve fraude, het was crimineel'', vindt LeMond.

,,Er was sprake van georganiseerde maffiapraktijken, hij heeft geprobeerd mensen kapot te maken'', aldus de voormalig wereldkampioen. Ook over de sportieve prestaties van Armstorng had LeMond zijn woordje klaar. ,,Ik ken zijn fysieke capaciteiten. Hij is niet in staat de Ronde van Frankrijk te winnen, zelfs niet om in de top vijf te eindigen. Als hij schoon zou hebben gereden en alle andere renners ook, was de top 30 voor hem het maximaal haalbare.''

Armstrong bekende eerder dit jaar tegenover Oprah Winfrey dat hij jarenlang verboden middelen gebruikte. Eerder moest hij, na een omvangrijk onderzoek van het Amerikaanse antidopingbureau Usada, zijn zeven Tourzeges inleveren en werd hij levenslang geschorst.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen