SPORT28 apr '16 07:40Aangepast op 28 apr '16 08:21

Warriors zonder Curry naar tweede ronde

Auteur: ANP Nieuws

MIAMI (ANP) - Zonder sterspeler Stephen Curry bereikten de basketballers van de Golden State Warriors woensdagavond in Oakland de tweede ronde van de play-offs in de Amerikaanse profcompetitie NBA.

EPA
EPA

Dankzij een 114-81-zege op Houston Rockets werd het 4-1 in de best-of-seven waarmee de titelverdediger zich zeker wist van een vervolg. Daarin wacht Portland Trail Blazers, dat met 3-2 leidt, of Los Angeles Clippers.

De verwachting is dat Curry, die maandag in Game 4 zijn rechterknie overstrekte, ontbreekt in de tweede ronde nadat hij de eerste drie duels met Houston ook al had moeten missen vanwege een enkelblessure. Klay Thompson maakte de meeste punten voor de Warriors: 27. James Harden was productief voor de Rockets met 35 punten. Het was niet genoeg om uitschakeling te voorkomen.

Portland lijkt de volgende tegenstander te worden van de Warriors. In LA versloeg de ploeg de gehavende Los Angeles Clippers met 108-98 om daarmee met 3-2 de leiding te nemen. Portland, dat in CJ McCollum (27) de topscorer had, speelt vrijdag thuis. De Clippers misten Blake Griffin en Chris Paul die zich maandag in het vierde, eveneens door Portland gewonnen duel blesseerden.

Vroegtijdige uitschakeling

Miami Heat moet vrezen voor vroegtijdige uitschakeling. Charlotte Hornets won woensdag in Florida met 90-88 en nam daarmee de leiding (3-2) in de best-of-seven. De Hornets kunnen vrijdag op eigen terrein door winst de volgende ronde bereiken.

Een driepunter van Courtney Lee 25 seconden voor tijd besliste het duel waarin de Hornets in Marvin Williams (17) de topschutter hadden. Dwyane Wade was met 25 punten de meest productieve speler bij de Heat, maar hij miste met nog ruim 2 seconden op de klok wel de kans beide partijen op gelijke hoogte te zetten en een verlenging af te dwingen. Wade werd daarbij gehinderd door Lee maar vond geen gehoor bij de arbiters.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen