SPORT23 sep '13 07:41Aangepast op 23 sep '13 09:14

Golfer Stenson wint Tour Championship

Auteur: ANP Nieuws

ATLANTA (ANP) - Golfer Henrik Stenson heeft zondag (plaatselijke tijd) het Tour Championship op zijn naam geschreven.

EPA
EPA

De Zweed voltooide zijn laatste rondgang in 68 slagen, twee onder par, wat genoeg bleek voor de titel. Tegelijkertijd won de Zweed door de toernooizege in Atlanta de jackpot van 10 miljoen dollar (7,4 miljoen euro) voor het winnen van de FedExCup.

In totaal had Stenson 267 slagen nodig om de vier rondes op het toernooi te voltooien. De Amerikaan Jordan Spieth eindigde dankzij een fenomenaal rondje van 64 slagen, zes onder par, op de tweede plek samen met zijn landgenoot Steve Stricker. Zij hadden uiteindelijk 3 slagen meer nodig tijdens het toernooi dan Stenson.

Stenson stond vanaf de eerste dag al aan de leiding op de East Lake Country Club in Atlanta. Een van zijn rivalen, Tiger Woods, stelde teleur. De veelvraat qua titels en prijzengeld eindigde 'slechts' op de gedeelde 22e plaats en moest maar liefst 13 slagen toegeven op de winnaar. Mede daardoor liep Woods de eindzege in de FedExCup mis.

Het Tour Championship, dat ook de finale van de Amerikaanse tour PGA is, geldt als een van de meeste prestigieuze toernooien. Er doen slecht 30 profs aan mee.

Gerelateerde artikelen