SPORT10 nov '13 22:36

Schaatssters winnen achtervolging in Calgary

Auteur: ANP Nieuws

CALGARY (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben zondag bij de Essent ISU World Cup in Calgary het onderdeel ploegachtervolging gewonnen.

EPA
EPA

Ireen Wüst, Linda de Vries en Lotte van Beek kwamen tot een tijd van 2.57,82. Dat was ruim sneller dan de Japanse rijdsters, die tot 2.58,53 kwamen en tweede werden. Het brons ging naar Polen: 2.59,42.

Nederland miste in Canada twee schaatssters die het afgelopen seizoen altijd zeker waren van hun plek in het team. Diane Valkenburg wist zich na een teleurstellend NK afstanden niet te plaatsen voor een individueel nummer en ontbrak dus. Verder raakte Marrit Leenstra ziek. Hun vervangsters Linda de Vries en Lotte van Beek deden het, samen met kopvrouw Ireen Wüst, prima.

Duitsland, dat de ploegachtervolging voor vrouwen twee keer won bij de Olympische Spelen, moet serieus vrezen deelname aan de Spelen in Sotsji mis te lopen. In Calgary eindigden Claudia Pechstein, Monique Angermüller en Bente Kraus als elfde en voorlaatste. Een goede prestatie bij de wereldbekerwedstrijden van volgende week in Salt Lake City is daardoor cruciaal.

Eerder pakte ook de Nederlandse mannenploeg in Calgary al goud bij de start van het wereldbekerseizoen. Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij verbeterden het wereldrecord.

Gerelateerde artikelen