SPORT30 apr '16 12:07Aangepast op 30 apr '16 12:59

Geen finale voor Piek en Arends

Auteur: ANP Nieuws

LA ROCHE-SUR-YON (ANP) - Selena Piek en Jacco Arends zijn er zaterdag niet in geslaagd de finale van het EK badminton te bereiken.

ANP
ANP

In Frankrijk werd het Nederlands duo uitgeschakeld in het gemengddubbelspel door de Denen Christinna Pedersen en Joachim Fischer. De titelverdedigers waren met 21-17 21-8 te sterk.

De eerste game ging lange tijd gelijk op, maar na een schot net achter de achterlijn raakten Piek en Arends achterop. De Denen liepen uit, behielden hun voorsprong en Fischer maakte de game af met een smash na een lange rally op 20-17.

De tweede game begon dramatisch voor het Nederlandse koppel, dat weinig kon aanvangen met het gevariëerde spel van de Denen. Piek en Arends moesten veel verdedigen en konden hun aanvallen vaak niet doorzetten. Pedersen besliste de wedstrijd met een smash van achter uit het veld.

Brons

Daardoor was brons het maximaal haalbare op dit EK voor Piek en Arends, die daarmee een mooie prestatie leverden in een tot nu toe moeizaam verlopen seizoen. Op de eerste zeven toernooien van het jaar werd het duo telkens in de eerste ronde gevloerd en pas in april werd de eerste zege op internationaal niveau geboekt. ,,We moeten eerlijk toegeven dat brons alles was wat er in zat deze week. De Deense titelverdedigers waren vandaag helaas te goed'', aldus Arends.

,,Over een tijdje kunnen we vast tevreden terugkijken op onze bronzen medaille. Voor nu is het even balen geblazen'', vulde Piek aan, die later op de dag met Eefje Muskens in de vrouwendubbelspel opnieuw kan strijden voor een finaleplaats.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen