SPORT17 dec '13 13:24

Chilton vrijwel rond met Marussia

Auteur: ANP Nieuws

BANBURY (ANP) - Autocoureur Max Chilton rijdt zo goed als zeker ook volgend jaar voor de renstal van Marussia in de Formule 1.

EPA
EPA

Dat zei teambaas John Booth tegen Sky Sports. ,,We zijn heel dicht bij een akkoord met Max. Hij wil blijven en wij willen dat hij blijft, dus is het nu nog een kwestie van details afronden.''

De 22-jarige Engelsman maakte afgelopen jaar zijn debuut in de koningsklasse. Hem viel de eervolle prestatie ten deel om als eerste debutant in alle grandprixraces de finish te halen, ook al was dat vaak op de laatste plaats. ,,Hij heeft het vooral in de tweede helft van het seizoen geweldig gedaan. Ik denk dat hij zich zeer op zijn gemak voelt in ons team'', aldus Booth.

Marussia was al akkoord met een langer verblijf van de Fransman Jules Bianchi. Nu het tweede zitje ook gevuld lijkt, zijn er nog maar drie stoeltjes beschikbaar voor 2013. Sauber moet nog één coureur contracteren, terwijl Caterham nog geen enkele coureur heeft vastgelegd. Giedo van der Garde is een serieuze kandidaat.

Gerelateerde artikelen