SPORT6 okt '13 03:19

Zonderland kan erelijst compleet maken

Auteur: ANP Nieuws

ANTWERPEN (ANP) - Hij was al Europees kampioen, veroverde vorig jaar de olympische titel, maar wereldkampioen aan de rekstok was Epke Zonderland nog nooit.

ANP
ANP

Na twee tweede plaatsen, de laatste in Rotterdam 2010, mikt de Friese turner nu op het goud. In Antwerpen gaat hij zondag risico's nemen, al gebeurt dat niet met de 'triple', de drievoudige combinatie van vluchtelementen waarmee hij vorig jaar in Londen wereldfaam verwierf.

Zonderland nam gas terug om aandacht aan zijn studie te besteden en heeft zich in enkele maanden klaargestoomd voor zijn eerste grote toernooi sinds de Spelen. Daarin wil hij zondag twee combinaties van twee vluchtelementen etaleren, goed voor een uitgangswaarde van 7,7, waarschijnlijk de hoogste moeilijkheidsgraad van alle deelnemers aan de rekfinale. Zijn voornaamste concurrenten zijn de Duitser Fabian Hambüchen, die na hem in actie komt, en de Japanner Kohei Uchimura. De finale aan de rekstok begint om 16.40 uur. Eerder op de middag komt Zonderland, met minder illusies, uit in de finale op brug. Die begint om 15.45 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen