SPORT1 mei '16 20:31

EK-zilver badmintonsters Piek en Muskens

Auteur: ANP Nieuws

LA-ROCHE-SUR-YON (ANP) - Badmintonsters Eefje Muskens en Selena Piek hebben zilver overgehouden aan de Europese kampioenschappen in het Franse La-Roche-sur-Yon.

EPA
EPA

Het Nederlandse topduo bleek zondag in de finale van het vrouwendubbel niet opgewassen tegen het favoriete Deense koppel Christinna Pedersen en Kamilla Rytter Juhl.

Muskens en Piek boden goed tegenstand en verrasten hun tegenstandsters geregeld met geplaatste shuttles, maar de score was na twee games in het voordeel van het als eerste geplaatste Deense koppel: 21-18 21-17. Het Nederlandse duo, dat als tweede was geplaatst, toonde aan dat ze bij de wereldtop hoort en vrijwel zeker kan rekenen op deelname aan de Olympische Spelen.

,,Natuurlijk is verliezen nooit leuk, maar we mogen tevreden zijn met deze zilveren plak. We speelden echt een goede wedstrijd en konden goed meekomen en weerstand bieden. Het publiek heeft kunnen genieten van een wedstrijd op topniveau'', vond Piek. ,,We hebben een mooie partij neergezet van hoog niveau. Kansloos waren we zeker niet, maar ze zijn net nog een tikje beter'', zei Muskens.

Voor Piek was de zilveren plak haar tweede medaille op de EK. Met Jacco Arends trad ze zaterdag in La-Roche-sur-Yon aan in de halve finales van het gemengd dubbelspel. De Deense titelverdedigers Christinna Pedersen en Joachim Fischer waren met 21-17 21-8 te sterk, maar het verlies leverde het Nederlandse koppel toch een bronzen medaille op. Brons was er zaterdag ook voor Samantha Barning en Iris Tabeling in het vrouwendubbel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen