SPORT3 mei '16 19:40

Cannondale gelooft in Uran

Auteur: ANP Nieuws

APELDOORN (ANP) - Rigoberto Uran staat vrijdag als kopman van wielerploeg Cannondale aan de start van de Ronde van Italië.

EPA
EPA

De 29-jarige Colombiaan sloot de Giro al twee keer als tweede af en begint vrijdag in Apeldoorn vol ambitie aan de openingstijdrit. ,,Of ik kan winnen? We gaan het de komende drie weken proberen in ieder geval'', liet Uran via zijn Amerikaanse ploeg weten.

Cannondale verschijnt zonder Nederlanders in Gelderland waar drie etappes worden verreden. ,,De ploeg is er meer dan klaar voor. Rigo is goed en de ploeg om hem heen ook'', liet ploegbaas Jonathan Vaughters optekenen. ,,Ik zie echt kansen voor hem. Hij kan sterk zijn over de volle drie weken. Dat is de sleutel om een grote ronde te winnen. Misschien heeft Vincenzo Nibali een net iets grotere motor, maar Rigo is slim. Daarbij zijn zijn ploeggenoten gek op hem, ze gaan voor hem.''

Uran krijgt de hulp van Alberto Bettiol, Nathan Brown, André Cardoso, Simon Clarke, Joe Dombrowski, Davide Formolo, Moreno Moser en Ramunas Navardauskas.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen