SPORT3 mei '16 23:04

Overwerk voor Murray in Madrid

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Tennisser Andy Murray heeft zich dinsdag met grote moeite geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid.

EPA
EPA

Op het Spaanse gravel had de nummer twee van de plaatsingslijst drie sets nodig om zich van qualifier Radek Stepanek uit Tsjechië te ontdoen: 7-6 (3) 3-6 6-1.

Murray en Stepanek waren in de eerste set aan elkaar gewaagd, maar de Schot maakte het verschil in de tiebreak. Daarna liet hij de teugels, zoals wel vaker, vieren en Stepanek won de tweede set. In de derde set was Murray echter weer scherp en won hij de eerste vijf games. Stepanek mocht toen nog een servicegame pakken voordat Murray de wedstrijd uitserveerde.

Richard Gasquet moest ook drie sets spelen om van Fernando Verdasco te winnen. De als tiende ingeschaalde Fransman was vooral in de derde set overtuigend: 6-4 3-6 6-1.

Bij de vrouwen zorgde Dominika Cibulkova voor een knappe comeback. Tegen de Française Caroline Garcia verloor de Slowaakse de eerste negen games om alsnog met 0-6 6-3 6-4 te winnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen