SPORT4 mei '16 12:41

Dumoulin haalt winst uit betere verkenning

Auteur: ANP Nieuws

APELDOORN (ANP) - Pas donderdag ziet Tom Dumoulin voor het eerst het 9,8 kilometer lange tijdritparcours in Apeldoorn waarop hij vrijdag in de eerste etappe van de Ronde van Italië een gooi naar de roze trui wil doen.

ANP
ANP

Vorig jaar, voor de Tourstart in Utrecht, was hij al twee maanden vooraf op verkenning geweest. ,,Het was speciaal voor mij afgezet. Ik heb zes rondjes gereden, maar kon het niet dromen. Ik had te veel afleiding. Dit jaar in Romandië had ik het na één verkenning al in mijn hoofd. Dat heeft met focus te maken'', vertelde de kopman van Giant-Alpecin woensdag.

Wat hij vorig jaar in Utrecht leerde, was dat hij met druk kon omgaan. ,,Fysiek was ik gewoon goed die dag. Dat ik bij bepaalde bochten merkte dat ik ze niet goed genoeg kende, heeft me de zege niet gekost. Maar ik weet nu wel dat je al bij de verkenning meer gefocust moet zijn.'' In de Ronde van Romandië werd Dumoulin vorige week twee keer tweede in een individuele tijdrit.

Een Italiaanse journalist attendeerde Dumoulin er woensdag bij de persmeeting van Giant op dat nog nooit een Nederlander de Giro won. ,,Nog nooit? Het zou wel speciaal zijn, maar het is waarschijnlijk niet voor dit jaar. Er is iets bijzonders aan de hand in Rio straks'', legde de Limburger uit. Dumoulin heeft zijn jaar ingedeeld om op de Spelen goed te zijn in de tijdrit. ,,De Spelen zijn eens in de vier jaar en er ligt een parcours dat me echt ligt. Ik heb in de Vuelta laten zien dat ik in staat ben een goed klassement te rijden in een grote ronde, maar dit jaar focus ik me op de tijdritten. Hier in de Giro hebben we twee vlakke en een klimtijdrit. Daar wil ik er staan.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen