SPORT5 mei '16 17:02Aangepast op 5 mei '16 17:39

Murray blijft goed op koers in Madrid

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) -Titelverdediger Andy Murray is ook dit jaar goed op dreef op het Masterstoernooi van Madrid.

EPA
EPA

De Britse tennisser had donderdag geen grote moeite om Gilles Simon naar het te sturen: 6-4 6-2.

Daardoor staat de Britse nummer twee van de wereld in de kwartfinales, waarin Tsjech Tomas Berdych de tegenstander zal zijn. Die sloeg veteraar David Ferrer naar huis (7-6 (8) 7-5). ,,Toen ik eenmaal mijn ritme te pakken had, kon ik veel punten dicteren. Ik speelde gevarieerd en serveerde lekker. Hij kon geen druk zetten op mijn opslag na de eerste paar games'', concludeerde Murray tevreden.

Murray kwam nooit in de problemen tegen Fransman Simon en was zelf wel scherp op de juiste momenten. Op een 5-4-voorsprong besliste de Brit direct de eerste set met een break, in de tweede set brak hij direct het verzet van Simon door naar 3-0 weg te lopen. Een derde break op 5-2 leverde de winst op.

Ook Novak Djokovic, de Servische nummer één van de wereld, wist zich vrij gemakkelijk te plaatsen voor de kwartfinales. Hij won met 6-2 6-1 van de Spanjaard Roberto Bautista-Agut. Die speelde helemaal niet slecht en maakte zeker in de eerste set indruk. Djokovic schroefde zijn niveau echter verder omhoog en bleek toen een maatje te groot voor de nummer zeventien van de wereldranglijst.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen