SPORT7 mei '16 13:14Aangepast op 7 mei '16 16:38

Judoka De Wit grijpt naast brons in Bakoe

Auteur: ANP Nieuws

BAKOE (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft zaterdag net naast het brons gegrepen op de Grand Slam van Bakoe in de klasse tot 81 kilogram.

ANP
ANP

De regerend wereld- en Europees kampioen bij de junioren kon via de herkansingen nog een medaille in de wacht slepen, maar verloor op ippon van de Cubaan Felipe Silva Morales.

De Wit stak in goede vorm in de hoofdstad van Azerbeidzjan. Hij rekende op weg naar de halve finale af met Oussama Hadjam uit Qatar, de Pool Jakub Kubieniec, Dorin Gotonoaga uit Moldavië en de Georgiër Ambako Avaliani. In de halve finales ging het echter mis, toen hij een voorsprong verspeelde op Takanor Nagase. De wereldkampioen uit Japan won uiteindelijk in de golden score met een shido.

Dex Elmont ging in de derde ronde van de klasse tot 73 kilogram onderuit tegen Mirali Sharipov uit Oezbekistan. Anicka van Emden verloor in de derde ronde van de klasse tot 63 kilo van de Turkse Busra Katipoglu. In dezelfde gewichtsklasse verloor Juul Franssen in de tweede ronde van de Braziliaanse Ketleyn Quadros. Sanne van Dijke was in de eerste ronde van de klasse tot 70 kilogram niet opgewassen tegen Elvismar Rodriguez uit Venezuela.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen