SPORT12 mei '16 19:02Aangepast op 12 mei '16 21:15

Verstappen: debuut spannender dan switch

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - Max Verstappen voelt uiteraard spanning voor zijn eerste optreden komend weekeinde bij het topteam van Red Bull in de Formule 1, maar hij is er vrij zeker van dat het goed komt.

ANP
ANP

,,Ik ben erg blij met de kans die Red Bull mij geeft. Racen voor een topteam was altijd het plan en wat ik wilde. Ik denk dat mijn debuut in de Formule 1 vorig jaar een groter risico was en dat heb ik ook prima doorstaan'', zei de achttienjarige Limburger donderdag bij een persconferentie in Barcelona.

Verstappen maakte vorige week de overstap van opleidingsploeg Toro Rosso naar topformatie Red Bull. Hij neemt de plek over van de Rus Daniil Kviat, die wordt teruggezet naar Toro Rosso. De Nederlander toog vrijwel direct naar de fabriek van zijn nieuwe renstal voor het aanmeten van een stoeltje. ,,Vanaf nu is het een kwestie van wennen aan de nieuwe auto, wat niet makkelijk is gedurende het seizoen. Maar de voorbereidingen in de fabriek hebben me veel vertrouwen gegeven.''

Teambaas Cristian Horner liet weten dat Verstappen een sterk verbeterd contract heeft gekregen. ,,Hij blijft de komende jaren absoluut voor Red Bull rijden. Max is een natuurtalent. Hij kan inhalen, hij kan racen en ik ben zwaar onder de indruk van hem'', aldus de Engelsman, die de Duitser Sebastian Vettel vier keer naar de wereldtitel begeleidde.

Verstappen vormt volgens Horner een koningskoppel met de Australiër Daniel Ricciardo. ,,Die twee zijn in mijn ogen in nabije toekomst het sterkste rijdersduo. Daniel is nu al de beste coureur in de Formule 1 en Verstappen brandt van de ambitie om dat te worden.''

Gerelateerde artikelen