GEZOND19 feb '16 18:22

Voetballer moet stoppen door bal tegen hoofd

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De Engelse voetballer Andy Wilkinson heeft al op 31-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière moeten zetten.

Wilkinson (L). EPA
Wilkinson (L). EPA

De verdediger van Stoke City kreeg vorig jaar februari tijdens de bekerwedstrijd om de FA Cup tegen Blackburn Rovers van dichtbij een bal hard op zijn hoofd geschoten. Wilkinson heeft daar nog steeds last van.

,,Het is nu een jaar geleden, maar nog steeds ondervind ik de naweeën van die bal op mijn hoofd'', zei de Engelsman vrijdag. Wilkinson is af en toe duizelig en bij inspanning wordt zijn zicht vaag. Een specialist in Canada kon hem ook niet helpen, waarop de verdediger besloot te stoppen met voetballen. ,,Ik had nooit verwacht dat mijn carrière al zo snel voorbij zou zijn.'' Wilkinson speelde in vijftien jaar bijna tweehonderd wedstrijden voor Stoke City, dat hem ook een paar keer uitleende aan kleinere clubs.

,,Ik heb in de Premier League gespeeld, in Europa en in een FA Cupfinale. Daar zou iedereen duizelig van worden'', sloot hij op Twitter af met een kwinkslag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen