GEZOND5 okt '15 20:16Aangepast op 5 okt '15 20:52

Van Rijn denkt nog na over bijdrage jeugdhulp

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid gaat met de koepelorganisatie voor gemeenten VNG nader overleggen over de ouderbijdrage in de jeugdhulp.

ANP
ANP

Ouders moeten sinds begin dit jaar een bijdrage betalen als hun kind jeugdhulp met verblijf ontvangt.

Op verzoek van regeringspartij PvdA is nu onderzocht hoe deze bijdrage uitpakt voor ouders, of die een drempel opwerpt voor het zoeken van hulp en wat de opbrengst ervan is voor de gemeenten. De uitkomst daarvan is voor Van Rijn aanleiding om opnieuw met de VNG te gaan praten, zo heeft hij maandag aan de Tweede Kamer laten weten. Hij wil met een nader voorstel komen voorafgaand aan de behandeling van zijn begroting voor volgend jaar.

In de Kamer bestaat nogal wat weerstand tegen de ouderbijdrage, onder meer van de PvdA en een groot deel van de oppositie. De VVD is juist voorstander.

De PvdA vindt nu dat de ouderbijdrage moet worden afgeschaft. ,,Financiën mogen nooit een drempel zijn voor zorg aan kwetsbare kinderen´´, laat PvdA´er Loes Ypma in een reactie weten. Volgens haar is die drempel er dus wel. ,,Ouders met kinderen die jeugdhulp krijgen (zoals met psychiatrische problemen of een verstandelijke beperking) worden op onrechtvaardig hoge kosten gejaagd door de ouderbijdrage.´´


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen