GEZOND15 aug '15 14:39

'Belang burger uit het oog verloren bij pgb'

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM (ANP) - Bij alle veranderingen rond het persoonsgebonden budget zijn de belangen van de burgers ernstig uit het oog verloren.

ANP
ANP

Dat zei Nationale ombudsman Reinier van Zutphen zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed. De ombudsman nam daar een klein voorschot op het onderzoek dat hij deed naar de grote problemen met het pgb waarmee mensen zelf hun zorg kunnen regelen. 25 augustus verschijnt zijn rapport.

Rode draad daarin is volgens Van Zutphen: er moet heel veel geleerd worden van hoe dit is verlopen. ,,Er zijn hier ongelofelijk veel partijen bij betrokken. Het is zo ingewikkeld gemaakt dat het bijna niet meer is uit te voeren.'' Dat er vlak voor de nieuwe opzet zou ingaan nog nieuwe regels bijkwamen, hielp ook niet. ,,Je hoeft geen ombudsman te zijn om te snappen dat het hier is misgegaan''.

Sinds de Sociale Verzekeringsbank (SVB) begin dit jaar verantwoordelijk werd voor de uitbetaling van pgb’s, zijn er enorme problemen. Zorgverleners krijgen geregeld te laat of helemaal niet uitbetaald.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen