GEZOND12 nov '14 11:24

Minister moet meer informatie over MKZ tonen

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Economische Zaken moet een aantal documenten over de mond-en-klauwzeercrisis in 2001 laten zien aan een veehouder uit Kootwijkerbroek.

ANP
ANP

Het ministerie weigerde tot nu toe om die stukken compleet openbaar te maken, maar de Raad van State ziet daar geen reden voor, zo besloot de hoogste bestuursrechter woensdag.

Tijdens de MKZ-crisis werd de hele veestapel in het kleine dorp Kootwijkerbroek geruimd, nadat op één bedrijf een besmetting was gevonden. De Kootwijkerbroekers geloven niet in die besmetting en voeren sindsdien een juridische strijd. Vorige maand leken ze daarin steun te krijgen van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), dat ook meer informatie wil over testen die zijn verricht op monsters van dieren. Het CBb wil bovendien precies weten wanneer een test als positief wordt geboekstaafd.

Als de veehouder niet tevreden is met de informatie die hij nu van het ministerie moet krijgen, kan hij opnieuw rechtstreeks naar de Raad van State stappen. De raad zei 2 weken geleden al dat het geschil nu spoedig afgerond moet zijn.

Gerelateerde artikelen