GEZOND16 apr '14 11:50

Gesprekken over de zorg hervat

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Voor de ChristenUnie is woensdag een cruciale dag in de onderhandelingen over een zorgakkoord dat het kabinet en de coalitie willen sluiten met de drie 'bevriende' oppositiepartijen.De tijd gaat wel een beetje dringen, zo gaven de Kamerleden Carla Dik-Faber (ChristenUnie) en Vera Bergkamp (D66) woensdag aan voordat het overleg over de hervorming van de langdurige zorg werd hervat op het ministerie van Volksgezondheid.

Vera Bergkamp. ANP
Vera Bergkamp. ANP

De tijd gaat wel een beetje dringen, zo gaven de Kamerleden Carla Dik-Faber (ChristenUnie) en Vera Bergkamp (D66) woensdag aan voordat het overleg over de hervorming van de langdurige zorg werd hervat op het ministerie van Volksgezondheid. De plannen zouden volgende week moeten worden besproken in de Tweede Kamer.

Dik-Faber hoopt voor alle mensen die zijn aangewezen op langdurige zorg dat er snel duidelijkheid komt. Bergkamp verwacht woensdag in elk geval veel antwoorden van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid). ,,We hebben dinsdag heel veel vragen gesteld. Bijvoorbeeld over hoe groot de groep kwetsbare mensen nu is waarover twijfels bestaan of ze wel zelfstandig kunnen blijven wonen.''

Per 1 januari 2015 wil het kabinet veel zorgtaken overdragen aan de gemeenten, maar dan moeten de plannen wel eerst worden goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer. De regeringscoalitie van VVD en PvdA heeft geen meerderheid in de Senaat en dus is de steun van oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP nodig.

Gerelateerde artikelen