POLITIEK8 jan '16 15:31

Rutte en Schippers verschillen over PVV-lijn

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - VVD-leider Mark Rutte verschilt van mening met Edith Schippers (de nummer twee op de kandidatenlijst van de partij bij de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer) over de lijn die gekozen moet worden richting de PVV van Geert Wilders.Schippers zei in een gesprek met de Volkskrant eind vorig jaar geen enkele partij uit te sluiten voor kabinetsvorming.

ANP
ANP

Schippers zei in een gesprek met de Volkskrant eind vorig jaar geen enkele partij uit te sluiten voor kabinetsvorming. ,,Ik sluit niemand uit. Ik ben niet de VVD, ik ben niet de VVD-top. Jullie vragen aan mij wat ik ervan vind. En dit vind ik'', verklaarde de minister van Volksgezondheid destijds.

Rutte heeft eerder gezegd dat Wilders eerst zijn opmerking over 'minder Marokkanen' moet terugnemen. ,,Dit is de lijn van de VVD'', herhaalde de premier vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. ,,Ik vind die uitspraak zo beneden alle peil en beneden iedere vorm van beschaving (...) dat ik het echt noodzakelijk vind voor samenwerking in een kabinet dat die uitspraak wordt teruggenomen."

Gerelateerde artikelen