POLITIEK7 okt '15 06:40Aangepast op 7 okt '15 13:04

Voorrang asielzoeker ligt moeilijk in Kamer

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Voorrang voor asielzoekers bij het toewijzen van een sociaal huurhuis ligt ook moeilijk in de Tweede Kamer, bleek woensdag bij de behandeling van de woonbegroting van minister Stef Blok.De VVD kan ,,niet uitleggen dat politieagenten en onderwijzers worden ingehaald door mensen zonder enige economische binding met hun gemeente.'' De PVV vindt het een prima plan van de liberalen om de asielzoekers geen urgentie meer te verlenen, maar vindt het slap van de VVD dat ze geen voorstel daarvoor in stemming wil brengen.De PvdA ziet soelaas in ,,aanvullende voorraad'', zoals omgebouwde kantoren en in de 100.000 tijdelijke huizen die de partij heeft voorgesteld.

ANP
ANP

De VVD kan ,,niet uitleggen dat politieagenten en onderwijzers worden ingehaald door mensen zonder enige economische binding met hun gemeente.'' De PVV vindt het een prima plan van de liberalen om de asielzoekers geen urgentie meer te verlenen, maar vindt het slap van de VVD dat ze geen voorstel daarvoor in stemming wil brengen.

De PvdA ziet soelaas in ,,aanvullende voorraad'', zoals omgebouwde kantoren en in de 100.000 tijdelijke huizen die de partij heeft voorgesteld. ,,Dan heb je die voorrangsregeling niet meer nodig.'' Op dit plan is overigens nogal wat kritiek.

Het CDA begrijpt dat het als oneerlijk wordt ervaren dat asielzoekers voorrang krijgen en waarschuwt dat dit het draagvlak voor het asielbeleid kan aantasten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen