POLITIEK30 sep '15 07:05

Financiële beschouwingen in Tweede Kamer

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer houdt woensdag de jaarlijkse financiële beschouwingen met minister Jeroen Dijsselbloem en staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën.

ANP
ANP

Het debat zal deels gaan over de vraag of het toch nog mogelijk is het eens te worden over eerste stappen in een herziening van het belastingstelsel.

Pogingen daartoe strandden dit voorjaar toen een plan van het kabinet op onvoldoende steun kon rekenen van de oppositie. Die is nodig omdat het kabinet bij lange na geen meerderheid heeft in de Eerste Kamer.

Bij de algemene politieke beschouwingen vorige week bleek toch weer enig animo voor een belastingherziening. Premier Mark Rutte schoof het dossier toen door naar de financiële beschouwingen. Ook de Algemene Rekenkamer riep de Kamer en het kabinet op toch te zoeken naar manieren om het ingewikkelde Nederlandse belastingstelsel te vereenvoudigen.

Icesave

Wat ook aan de orde zal komen is een voorstel van D66 om een 'bankvergunning-light' te introduceren, met minder strenge eisen. Dijsselbloem staat daar sympathiek tegenover, maar wil wel voorkomen dat er weer drama's ontstaan zoals met Icesave en DSB.

Woensdag zijn eerste de Kamerleden aan de beurt, Dijsselbloem en Wiebes reageren donderdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen