POLITIEK12 mrt '15 17:25

Asscher blijft boos om IS-tweet ambtenaar

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De geruchtmakende tweet van een hoge justitieambtenaar dat Islamitische Staat (IS) een zionistisch complot is, blijft volgens integratieminister Lodewijk Asscher ,,verwerpelijk''.

ANP
ANP

Hij reageerde op het bericht van NRC van donderdag dat deze ambtenaar volgens de Adviescommissie Grondrechten en Functie-uitoefening Ambtenaren (AGFA) er niet om mag worden ontslagen. ,,Het verspreiden van complottheorieën door mensen die beter moeten weten draagt bij aan een onverdraagzame samenleving'', hield Asscher donderdag vol.

NRC meldde dat de AGFA vindt dat een schriftelijke berisping voor de vrouw, Yasmina Haifi, wel genoeg is. Ook zouden de uitlatingen van Asscher voorbarig zijn waardoor de arbeidsverhoudingen zijn verstoord. De AGFA doet zelf geen mededelingen over de zaken die haar worden voorgelegd. Het ministerie van Veiligheid en Justitie doet er eveneens het zwijgen toe.

Asscher liet zich wel horen: ,,Ik zal blijven strijden tegen racisme en antisemitisme en me blijven uitspreken, dat is ook nodig. Het gaat mij niet primair om de arbeidsverhouding tussen mevrouw Haifi en het ministerie van Veiligheid en Justitie.'' De inhoud van het AGFA-rapport kent Asscher niet, het is niet openbaar.

'Schokkend'

Eerder zei Asscher dat zijn maag omdraaide toen hij over de tweet hoorde. Hij noemde deze een klassieke vorm van antisemitisme en ,,buitengewoon schokkend''.

Haifi werkte voor het Nationaal Cyber Security Center (Veiligheid en Justitie), maar is geschorst. De nu afgetreden veiligheidsminister Ivo Opstelten zei eerder dat Haifi ,,niet op deze functie terugkomt, nooit.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen