POLITIEK14 mrt '15 13:03Aangepast op 14 mrt '15 14:43

Samsom snapt dat Schippers 'even van slag is'

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - PvdA-leider Diederik Samsom snapt best dat VVD-minister Edith Schippers (Volksgezondheid) ,,even van slag'' is nu twee VVD-bewindslieden zijn afgetreden.

ANP
ANP

Maar hij adviseert haar en andere VVD'ers vooral vooruit te kijken in plaats van te zeggen dat het geen toeval is dat de oude kwestie van de Teevendeal, die deze week tot het vertrek van Ivo Opstelten en Fred Teeven leidde, in verkiezingstijd is opgedoken.

,,In de woorden van de eigen VVD-slogan: koers houden'', zei Samsom zaterdag in het radioprogramma Spijkers Met Koppen. ,,Niet met onszelf bezig zijn, maar waar het om gaat.'' Samsom vindt het vertrek van de twee bewindslieden heel vervelend, vooral voor coalitiepartner VVD en de andere collega's in het kabinet. Maar politiek is een hard vak, het kan zomaar afgelopen zijn, constateerde Samsom.

PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) ging in een ander radioprogramma, Kamerbreed, een stap verder. ,,Op het moment dat je suggesties uit dat er een schuldvraag onder zou liggen, dan moet je dat ook kunnen bewijzen en dat bewijs is er niet'', zei ze. Dijksma laat de opmerkingen verder aan de minister, maar denkt wel dat het goed is dat er opheldering komt over zaken waarover nog onduidelijkheid is.

Schippers denkt dat het niet voor niets is dat de zaak-Cees H. juist nu, tijdens de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van komende woensdag, opnieuw opspeelde. Ze wees erop dat dat vorig jaar, tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, ook opeens gebeurde. Schippers vindt dat moet worden uitgezocht welke ,,kracht'' daarachter zit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen