POLITIEK10 apr '15 17:44

Dijksma wil bijengif mogelijk verbieden

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Als het aan staatssecretaris Sharon Dijksma ligt, worden er meer 'groene' bestrijdingsmiddelen gebruikt en steeds minder, of zelfs helemaal geen middelen meer die schadelijk zijn voor de natuur, zoals de zogeheten neonicotinoïden.

ANP
ANP

Dijksma (Economische Zaken) meldt dat naar aanleiding van een Europees rapport dat haar ,,grote zorgen'' baart, schrijft ze vrijdag aan de Tweede Kamer.

Uit de Europese studie blijkt dat neonicotinoïden, ook bekend als bijengif, niet alleen plaaginsecten aantasten of doden, maar ook bijen, hommels, zweefvliegen en vlinders.

Dijksma heeft de toezichthouder, het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb), gevraagd zo snel mogelijk te bekijken of de omstreden nicotinoïden moeten worden verboden. De Kamer liet vorige maand al weten van het bijengif af te willen, na een motie van de Partij voor de Dieren.

Milieuorganisaties Natuur en Milieu en Greenpeace dagen het Ctgb voor de rechter, zo werd vrijdag bekend. Ze vinden dat het college een beslissing om het omstreden middel voor zich uit schuift.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen