POLITIEK11 mrt '15 12:17

Kritische SP'er blijft kandidaat-gedeputeerde

Auteur: ANP Nieuws

DEN BOSCH (ANP) - De Brabantse SP-gedeputeerde Johan van den Hout blijft de eerste kandidaat om gedeputeerde te worden als de SP na de verkiezingen in Brabant weer in een coalitie komt.

ANP
ANP

De Brabantse SP-lijsttrekker Nico Heijmans heeft dat woensdag gezegd naar aanleiding van ophef over uitspraken van de gedeputeerde over partijvoorzitter Jan Marijnissen. ,,Johan van den Hout is en blijft onze eerste kandidaat, laat daar geen misverstand over bestaan. Hij is ontzettend allround en kan elke portefeuille doen'', reageerde Heijmans woensdag.

De gedeputeerde trok vorige week de aandacht omdat hij in NRC Handelsblad vertelde dat hij vindt dat Jan Marijnissen moet vertrekken als partijvoorzitter. Marijnissen kan volgens hem niet tegen kritiek en is autoritair.

SP-leider Emile Roemer noemde het woensdag knap onhandig van de gedeputeerde om zich in campagnetijd zo uit te laten. Bij BNR concludeerde Roemer dat Van den Hout zich niet thuisvoelt bij de SP. ,,Hij moet zijn conclusies maar trekken'', zei hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen