POLITIEK14 apr '15 12:27

Voortman zegt niks na overleg Van Miltenburg

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Na bijna anderhalf uur overleg met Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg wilde GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman dinsdag niks kwijt over het gesprek.

ANP Anouchka van Miltenburg
ANP Anouchka van Miltenburg

Voortman wil opheldering over de aantijgingen van vorig jaar dat zij gelekt zou hebben over de benoeming van de Nationale ombudsman. Achteraf bleek dit niet te kloppen.

,,Dit was een vertrouwelijk gesprek'', zei fractievoorzitter Bram van Ojik die samen met Voortman bij de voorzitter was. Op de vraag of het gesprek wordt voortgezet, antwoordde hij: ,,Zou zo maar kunnen.''

Nieuwsuur maakte maandag bekend dat Voortman een brief naar het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer (presidium) heeft gestuurd met de vraag om opheldering over de kwestie. Voortman zei dat het ,,jammer is dat het op straat ligt''. Zij wil onder meer weten waarom het presidium aangifte tegen haar heeft gedaan.

Integriteit

Ze werd verdacht van het lekken naar de media, maar dat bleek na onderzoek van de Rijksrecherche niet te kloppen. Wel schorste Van Ojik haar op aandringen van Van Miltenburg voor een maand. Het feit dat Voortman over de benoeming met een fractiegenoot had gesproken, bleek later niet strafbaar.

Voortman wil weten weten waarom juist zij werd verdacht van het lekken en waarom zo'n zwaar middel is ingezet. Ze vindt dat haar integriteit in twijfel is getrokken en vraagt zich af of mensen haar doelbewust wilden beschadigen, aldus de brief aan het presidium die Nieuwsuur publiceerde.

De woordvoerder van Van Miltenburg was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen