POLITIEK15 apr '15 16:08

Kamerbestuur praat weer over kwestie-Voortman

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Het bestuur (presidium) van de Tweede Kamer is opnieuw bijeen om te praten over de kwestie tussen GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman en Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg.

ANP
ANP

Het presidium zal kijken naar de antwoorden die Van Miltenburg heeft opgesteld op vragen die Voortman haar eerder schriftelijk stelde. Woensdagochtend zat het presidium ook al bijna drie uur bijeen over de kwestie.

Voortman, die vorig jaar ten onrechte werd beschuldigd van lekken over de benoeming van een nieuwe Nationale ombudsman, heeft Van Miltenburg in een uitgebreide brief om opheldering gevraagd over haar rol in de zaak. Voortman kreeg daarvoor dinsdag veel steun in de Tweede Kamer.

Leden van het presidium toonden woensdag voor het tweede overleg vertrouwen in Van Miltenburg. ,,Ja, die blijft gewoon'', zei PVV-Kamerlid Martin Bosma. Volgens CDA-Kamerlid Raymond Knops ligt de vraag of Van Miltenburg kan blijven niet eens op tafel. Die vraag is niet relevant, zei hij. ,,We gaan over de feiten spreken.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen