POLITIEK23 sep '15 14:58Aangepast op 23 sep '15 16:30

'Veel mensen boos over aanleg A13-A16'

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Veel omwonenden maken zich kwaad over de verbindingsweg tussen de A13 en de A16 bij Rotterdam die minister Melanie Schultz (Infrastructuur) wil aanleggen.

ANP
ANP

Het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Arno Bonte maakt dat woensdag op uit het feit dat de petitie A13A16NoWay die hij op poten heeft gezet, in minder dan een dag tijd al meer dan honderd keer is getekend en ruim 1400 likes heeft op Facebook.

,,Veel mensen zijn echt boos. Ze zijn bang dat ze veel last gaan krijgen van de nieuwe snelweg, dat ze hem gaan horen, ruiken en zien. Als het aan Schultz ligt, wordt de weg zo goedkoop mogelijk aangelegd, gewoon op het maaiveld. De omwonenden willen dat ze kiest voor een duurdere variant, met zoveel mogelijk tunnels", zegt Bonte. Hij wil de petitie over een paar weken aan Schultz overhandigen.

Het besluit over de aanleg van de A13-A16 is al genomen. Het ontwerp-tracébesluit ligt vanaf vrijdag ter inzage.

Omwonenden

Kortgeleden wees een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad de bestaande plannen voor de verbindingsweg af. Meerdere partijen meenden dat minister Schultz onvoldoende rekening houdt met de wensen van omwonenden.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO dringen juist aan op een snelle aanleg. Er staat nu bijna dagelijks file op de A13 bij Overschie en de A20 tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein. Dat leidde afgelopen jaar in de regio Rotterdam tot een economische schade van meer dan 40 miljoen euro, aldus TLN en EVO.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen