POLITIEK27 mrt '15 14:31

Van der Steur wil met politiebonden praten

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie wil snel met de politiebonden praten over een nieuwe cao.

ANP
ANP

Hij zal op korte termijn afspraken met ze maken voor een gesprek ,,om te kijken waar we kunnen komen'', zei hij vrijdag na afloop van de ministerraad.

Politiemensen voeren al een tijdje actie voor betere arbeidsvoorwaarden. Vrijdag deden ze dat op diverse plaatsen door de sirenes van hun voertuigen te laten loeien. Volgens Van der Steur mogen agenten actievoeren voor meer loon en andere onderdelen van een cao. Voorwaarde is wel dat de veiligheid van Nederland daardoor niet in gevaar mag komen. ,,Dat is ook niet aan de orde nu'', zei de minister.

Hij zou het betreuren als er hardere acties komen. Volgens de politiebonden zijn die in ontwikkeling. ,,Het is jammer als op die manier een discussie wordt gevoerd. Ik ben een kersverse minister, ik ga gewoon met hen in overleg.'' Van der Steur rekent erop dat dat gesprek op een ,,constructieve manier'' wordt gevoerd. ,,Dat is in het belang van iedereen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen