POLITIEK8 jan '15 16:58

Kabinet met dertien leden bij demonstraties

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet is donderdagavond met dertien van de twintig ministers en staatssecretarissen vertegenwoordigd bij de demonstraties in Nederland die worden gehouden naar aanleiding van de aanslag in Parijs.

ANP
ANP

Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De meest kabinetsleden zijn in Amsterdam. Naast premier Mark Rutte verzamelen ook vicepremier Lodewijk Asscher, Jet Bussemaker (minister Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Bert Koenders (minister Buitenlandse Zaken), Ivo Opstelten (minister Veiligheid en Justitie) en Fred Teeven (staatssecretaris Veiligheid en Justitie) zich op de Dam.

De staatssecretarissen Sander Dekker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) demonsteren in Den Haag. Stef Blok (minister Wonen en Rijksdienst), Ronald Plasterk (minister Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Martin van Rijn (staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn en Sport) gaan naar Rotterdam. In Groningen is Wilma Mansveld (staatssecretaris Infrastructuur en Milieu) van de partij; minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) sluit zich aan in Utrecht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen