POLITIEK20 apr '15 10:47

Coalitieoverleg verder op Sociale Zaken

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Het overleg tussen VVD en PvdA over de opvang van illegalen is om 10.30 uur verder gegaan op het ministerie van Sociale Zaken.

ANP
ANP

De VVD had eerder op de ochtend nog vooroverleg op het ministerie van Algemene Zaken van premier Mark Rutte, de PvdA deed datzelfde op het ministerie van Sociale zaken.

De coalitiepartners onderhandelen sinds dinsdag af en aan over 'bed, bad en brood' voor uitgeprocedeerde asielzoekers. De sociaaldemocraten vinden dat hiervoor gezorgd moet worden, terwijl de liberalen een aanzuigende werking vrezen als deze voorziening wordt geboden.

Bronnen in de coalitie gaan er nog steeds van uit dat de gesprekken tot een akkoord kunnen leiden, maar als dat niet lukt dreigt een ernstige kabinetscrisis.

Halbe Zijlstra, fractievoorzitter VVD, wilde het woord kabinetscrisis maandagochtend niet in de mond nemen. Hij benadrukte dat nog steeds naar een oplossing wordt gezocht. We proberen eruit te komen en dan moet je niet nadenken over dat soort scenario's, zei hij tegen de NOS. Zijlstra: ,,We hebben het hier over een heel belangrijk punt voor de VVD, namelijk een streng asielbeleid voor mensen die weigeren terug te keren en die weigeren om uitspraken van Nederlandse rechters uit te voeren. Dat beleid gaan wij niet wijzigen als VVD.'' Want, vindt Zijlstra: ,,Als Willem Holleeder net zo goed naar de rechter zou luisteren als deze mensen, zou hij nog geen dag in de gevangenis hebben gezeten''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen