POLITIEK28 mrt '14 16:01Aangepast op 28 mrt '14 16:24

Extra balie en agenten voor PVV-aangifte

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - De politie in Utrecht opent zaterdagmiddag op het hoofdbureau aan het Paardenveld een extra balie voor de naar verwachting honderden mensen die aangifte wegens discriminatie willen doen tegen PVV-leider Geert Wilders.

ANP
ANP

De actie is een gevolg van een oproep tot gezamenlijke aangifte op Facebook, waarop vrijdagmiddag al 339 mensen hadden gereageerd.

Ook in Amsterdam neemt de politie voorzorgsmaatregelen naar aanleiding van de oproep op Facebook. Daar hebben enkele bezorgde burgers opgeroepen om zaterdag tussen 13.30 en 18.00 uur aangifte te doen tegen Wilders op het bureau aan het August Allebéplein in Amsterdam Nieuw-West.

Op het bureau worden extra politiemensen ingezet en de ruimte wordt anders ingericht, waardoor agenten tegelijkertijd meer aangiftes kunnen behandelen. ,,We staan in goed contact met de organisatie'', verklaarde een zegsman. Op de betreffende Facebookpagina hebben vrijdagmiddag ruim 400 mensen laten weten mee te doen.

Extra agenten

Politie en Openbaar Ministerie in Utrecht hebben volgens een woordvoerder van de politie afgesproken dat de twee initiatiefnemers van de Utrechtse actie officieel aangifte doen. Alle anderen kunnen het standaard-aangifteformulier tegen Geert Wilders tekenen. Op die manier moet de actie wat sneller verlopen dan een vergelijkbaar initiatief van het Nijmeegse gemeentebestuur eerder deze week. Daar stonden ruim 500 mensen urenlang in de rij bij het politiebureau. Het OM voegt de getekende papieren bij de formele aangiftes.

De Utrechtse politie zorgt volgens de woordvoerder ook voor extra agenten om de zaak rustig te laten verlopen. Voor mensen die een andere aangifte willen doen, is een aparte regeling getroffen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen