POLITIEK15 mei '14 10:24

Turken in gesprek over homo-emancipatie

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Een groep Turkse Nederlanders heeft donderdag in Den Haag bij een conferentie in Den Haag gepraat over de emancipatie van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen van Turkse herkomst.

ANP
ANP

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kreeg een poster uitgereikt waarop meerdere Turkse Nederlanders staan afgebeeld. Zij onderschrijven de tekst 'Wij komen op voor de vrijheid om homo te zijn'.

Uit onderzoek blijkt dat veel mannen en vrouwen van Turkse afkomst die homoseksueel zijn het moelijk hebben, zo concludeert het organiserende Inspraakorgaan Turken. Zij worden soms niet geaccepteerd door hun omgeving. Ook bestaat veel onduidelijkheid over wat homoseksualiteit eigenlijk is. Jongeren worstelen met hun gevoelens en missen vaak steun voor hun coming-out.

Bij de conferentie in Den Haag ging het vooral over de vraag welke belemmeringen Turkse homo's moeten overwinnen bij hun emancipatie. De Turkse Gay-Straight Alliantie reikte de poster aan Bussemaker uit.

Het Inspraakorgaan Turken organiseerde de bijeenkomst voor de tweede keer. De eerste keer dat dit onderwerp op de agenda stond en besproken werd, was in februari 2011.

Gerelateerde artikelen