POLITIEK12 mrt '14 14:12

Hulp voor slecht rekenende pabo-student

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Mbo-studenten die naar de lerarenopleiding pabo willen maar onvoldoende scoren op taal en rekenen krijgen hulp van minister Jet Bussemaker van Onderwijs.

ANP
ANP

Zij wil die mbo-studenten die dat nodig hebben onder meer een zomerschool bieden, om ze toch klaar te stomen voor de pabo.

Bussemaker zei dat woensdag in een debat in de Tweede Kamer. Ze kondigde aan het maximale te zullen doen om afgestudeerden in het mbo te steunen. Daarbij geldt wel de waarschuwing dat die studenten het dan ook in het eerste jaar pabo waar moeten maken, anders is het alsnog einde verhaal.

Eerder deze week stelde de Vereniging Hogescholen dat mbo-studenten moeten worden gescreend voor toelating op de pabo. Nu is hun niveau vaak zo laag en kost het bijspijkeren zoveel tijd, dat het ten koste gaat van de onderwijskwaliteit.

Bussemaker erkent de problemen maar wil voorkomen dat hbo-opleidingen steeds vaker mbo-studenten afwijzen en mbo-instellingen vervolgens vmbo-studenten gaan weigeren. Het niveau over de hele linie moet omhoog, vindt Bussemaker. Dat geldt in elk geval voor taal en rekenen, maar ook voor vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Dat moet er voor zorgen dat studenten met een hoger niveau beginnen aan hun hbo-opleiding.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen