POLITIEK19 aug '14 06:17Aangepast op 19 aug '14 08:57

Kabinet trekt zich terug op de hei in Twente

Auteur: BNR Webredactie

Het kabinet vertrekt vandaag naar het Overijsselse Diepenheim, waar zij op uitnodiging van minister Henk Kamp een informele bespreking hebben over de overheidsbegroting van volgend jaar.

Het kabinet houdt wel vaker informele sessies, maar deze vinden meestal in het Catshuis plaats. Deze keer is Twente als locatie gekozen omdat VVD-minister Henk Kamp (Economische Zaken) uit deze regio komt. Er zal onder andere gesproken worden over de plannen om economie en werkgelegenheid te laten groeien.

De top van het kabinet overlegde maandag in Den Haag al met de coalitiepartijen VVD en PvdA en de bevriende oppositiefracties D66, ChristenUnie en SGP over de begroting van volgend jaar. Na afloop heerste optimisme. Steun van drie oppositiepartijen is nog nodig om de kabinetsplannen door de Senaat te krijgen.

Het is natuurlijk nog maar de vraag of ze eruit gaan komen, zegt ook Herman van Gunsteren, politicoloog: "Het is nog speculeren, maar het lijkt dit jaar relatief makkelijker te gaan dan andere jaren. Het tekort is een minder groot probleem, dat heeft er iets mee te maken, maar de succesvolle samenwerkingen maken het ook beter."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen