POLITIEK20 mei '14 17:59Aangepast op 20 mei '14 20:23

Terphuis wil dat PvdA de weg terugvindt

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - PvdA'er Sander Terphuis werkt aan een manifest dat ervoor moet zorgen dat de PvdA de weg terugvindt en weer een brede volkspartij wordt die staat voor mensen in kwetsbare posities.

ANP
ANP

Het roer moet om, zei Sander Terphuis dinsdag bij Radio Een Vandaag.

,,We moeten weer terug in de harten van mensen'', aldus de nummer 11 op de lijst met kandidaten voor het Europees Parlement. Hij deed eerder onder meer van zich spreken in de discussie over het plan om illegaliteit strafbaar te stellen. Nu is hij bezorgd omdat hij van partijgenoten hoort dat die zich schamen om maatregelen van dit kabinet van VVD en PvdA, zoals bezuinigingen op de ouderenzorg, op straat uit te leggen.

In de uitzending zei Terphuis ook dat hij contact had met andere PvdA-leden over het manifest. Hij noemde Eerste Kamerlid Adri Duivesteijn, oud-Tweede Kamerlid Myrthe Hilkens en oud-PvdA-leider Job Cohen.

Maar Hilkens meldt op Twitter dat zij niet aan een manifest schrijft, maar van Terphuis heeft gehoord dat hij een stuk gaat mailen. Duivesteijn geeft via een woordvoerder van de PvdA aan dat hij nog geen manifest heeft gezien. En Cohen laat in een reactie aan het ANP weten dat hij niet meedoet met het manifest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen