POLITIEK28 mrt '14 11:49

Topvrouw OM informateur ondanks kritiek

Auteur: ANP Nieuws

MAASTRICHT (ANP) - Annemarie Penn-te Strake gaat ook zaterdag door met haar overleg als informateur in politiek Maastricht.

Annemarie Penn-te Strake (Archieffoto 03-06-2011).
Annemarie Penn-te Strake (Archieffoto 03-06-2011).

Dat heeft haar man, Olaf Penn, zaterdag gezegd tegen het ANP. Er was kritiek op haar dubbelrol. In De Telegraaf van zaterdag laken hoogleraar bestuurskunde Arno Korsten en hoogleraar internationaal strafrecht Geert-Jan Knoops Penn-te Strakes informateurschap, omdat zij procureur-generaal is bij het Openbaar Ministerie in Den Haag. Zij zou zich niet met politiek moeten bemoeien, aldus beide hoogleraren.

Penn-te Strake rondt zaterdag de tweedaagse informatieronde in Maastricht af en komt dan met haar advies. Haar man Olaf Penn is voorzitter van de grootste partij in de Maastrichtse gemeenteraad, de Senioren Partij Maastricht (SPM). ,,Annemarie is integer, staat boven de partijen en ze heeft toestemming van het OM'', zei Penn. ,,Informateurschap is geen politieke functie. Ook voormalig voorzitter Tjeenk Willink van de Raad van State was ooit informateur.''

,,Ze telt tijdens de gesprekken met de partijen in de raad zeteltjes tot er een combinatie is die kan samenwerken en een meerderheid heeft. Daarna gaat André Willems aan de slag als formateur'', aldus Olaf Penn.

André Willems is momenteel wethouder voor de SPM.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen