POLITIEK24 mei '14 07:18

Teeven: Panama moet hulp accepteren

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Nederland gaat er bij Panama op aandringen hulp te accepteren in de zoektocht naar de vermiste meisjes Lisanne Froon en Kris Kremers.

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) heeft tegen De Telegraaf gezegd dat hij zich persoonlijk hard wil maken voor een gedegen onderzoek naar de vermissingszaak.

Teeven maakt zich zorgen over het haperende onderzoek. De bureaucratie in Panama is één van de hekelpunten van de staatssecretaris. In Nederland staan al dagen vrijwilligers met speurhonden klaar om af te reizen naar het Centraal-Amerikaanse land. Zij worden echter tegengehouden, omdat de honden volgens Panamese regels eerst nog een aantal dagen in quarantaine moeten.

,,Ongewenst'', noemt Teeven dit zaterdag in de krant. Hij heeft vrijdag dan ook spoedoverleg gehad met minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) zodat de speurhonden dit weekend nog naar Panama kunnen.

De staatssecretaris en de Nationale Politie hebben donderdag overleg gehad over de zaak. Het is Teeven gegarandeerd dat vanuit Nederland alles wordt gedaan om meer duidelijkheid te krijgen over het lot van Lisanne en Kris, die inmiddels al 2 maanden spoorloos zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen