POLITIEK28 mrt '14 11:50

Rutte: nu geen samenwerking mogelijk met PVV

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - Minister-president en VVD-leider Mark Rutte vindt op dit moment samenwerking met de PVV van Geert Wilders niet mogelijk.

ANP
ANP

Dat zei de premier in de nacht van donderdag op vrijdag in een reactie op de uitspraken van Wilders over Marokkanen in Nederland.

Zolang de PVV dergelijke standpunten inneemt, is dat niet mogelijk, aldus Rutte. Hij benadrukte dat dat geldt voor de landelijke partij, maar niet voor de VVD-afdelingen in Den Haag en Almere waar de PVV in de gemeenteraad zit. Die kunnen dat zelf beslissen.

Rutte sprak na afloop van een Europese top in Brussel. Naar eigen zeggen is hij daar niet door EU-collega's aangesproken op de uitlatingen van Wilders. Wel zou een ,,senior'' persoon Rutte hebben toegeroepen: ,,Je zal er maar mee te stellen hebben.'' Rutte zou daarop hebben geantwoord met ,,precies'', zo vertelde de premier.

Rutte herhaalde dat de toespraak van Wilders hem een buitengewoon slecht gevoel had gegeven en een vieze smaak in de mond. Opnieuw heeft Wilders een grens overschreden, aldus de VVD-leider.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen