POLITIEK27 jun '14 14:56

Asscher betreurt lekken kandidaten ombudsman

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Vicepremier Lodewijk Asscher betreurt dat er namen van kandidaten voor de functie van Nationale ombudsman op straat zijn gekomen.

ANP
ANP

Dat is niet goed voor de aantrekkelijkheid van dit soort functies, zei Asscher vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad, waar hij premier Mark Rutte verving die in Brussel is.

,,Vertrouwelijke informatie moet vertrouwelijk blijven. Daar hebben we met elkaar belang bij'', zei hij. Twee namen kwamen naar buiten nadat de omstreden Guido van Woerkom zich na zijn benoeming alsnog had teruggetrokken. De minister van Sociale Zaken wilde geen oordeel geven over de mislukte procedure, omdat de Tweede Kamer hierover gaat. Ook over de schorsing van GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman wilde hij niets zeggen.

GroenLinks-leider Bram van Ojik trof donderdag deze maatregel tegen Voortman, omdat zij vertrouwelijke informatie tegen de regels in had gedeeld met haar fractie. Zij ontkent de namen aan de media te hebben verstrekt. Inmiddels onderzoekt de Rijksrecherche in opdracht van de Kamer wie heeft gelekt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen