POLITIEK29 mrt '14 08:34Aangepast op 29 mrt '14 09:00

Sörensen: PVV moet brede volkspartij worden

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De PVV moet een brede volkspartij worden, met afdelingen, een partijbureau en een voorzitter.

ANP
ANP

Dat zegt PVV-Eerste Kamerlid Ronald Sörensen zaterdag in het AD.

Partijleider Geert Wilders is daar altijd op tegen geweest, maar volgens Sörensen heeft de PVV met Wilders als enige lid geen toekomst. ,,Dat werkte, maar dat gaat op de lange duur niet meer werken. We moeten de brede volkspartij worden die we zeggen te zijn. De partij moet overal wortels hebben, moet overal aanwezig zijn."

Volgens Sörensen kan de PVV vanuit de fracties in de Provinciale Staten provinciale afdelingen op poten zetten en wellicht gemeentelijke afdelingen in Den Haag en Almere, waar de partij in de gemeenteraad zit. ,,Als we de PVV omvormen tot een echte partij, worden we de grootste in het land. Dan is de PvdA ten dode opgeschreven."

Uitspraak Wilders

Sörensen staat achter de omstreden uitspraak van Wilders over 'minder Marokkanen' en stoort zich aan vergelijkingen met Nazi-Duitsland. ,,Ja, we willen minder Marokkanen. Maar een enkeltje naar de zon in Marokko is toch wel wat anders dan een enkeltje Auschwitz."

De PVV-senator noemt Wilders' optreden tijdens de verkiezingsavond ,,achteraf niet zo slim". Een goede communicatieafdeling zou daarbij van pas zijn gekomen, denkt Sörensen.

Voormalig Kamerlid Hero Brinkman stapte 2 jaar geleden uit de PVV-fractie, onder meer omdat hij bot bleef vangen met zijn pogingen de PVV democratischer te maken


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen