POLITIEK22 sep '14 16:09

Voortman weer aan de slag bij GroenLinks

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Na een maand schorsing is Linda Voortman maandag weer aan de slag gegaan voor GroenLinks in de Tweede Kamer.

ANP
ANP

Ze was geschorst omdat ze in strijd met de regels in haar fractie had gesproken over de vertrouwelijke sollicitatieprocedure voor een nieuwe Nationale ombudsman.

Ze werd geschorst in de nasleep van de benoeming van Guido van Woerkom tot ombudsman. Na veel commotie trok de ANWB-voorman zich uiteindelijk terug. De namen van enkele sollicitanten verschenen daarna in de media. Voortman ontkent deze vertrouwelijke informatie naar de pers te hebben gelekt.

Het Kamerlid heeft de afgelopen weken gebruikt om onder meer werkbezoeken af te leggen. Ze gaat ervan uit dat haar schorsing verder geen gevolgen heeft voor haar carrière.

Een nieuwe Nationale ombudsman is er trouwens nog steeds niet. De Tweede Kamer heeft een nieuwe commissie ingesteld die op zoek moet naar een opvolger van Alex Brenninkmeijer, die begin dit jaar vertrok. Voor eind december moet er een nieuwe Nationale ombudsman zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen