POLITIEK20 mei '14 10:09

College Oude IJsselstreek wankelt al

Auteur: ANP Nieuws

GENDRINGEN (ANP) - De SP in de Achterhoekse gemeente Oude IJsselstreek heeft zich nog geen week nadat het nieuwe college van burgemeester en wethouders was geïnstalleerd, teruggetrokken uit de coalitie met Lokaal Belang en het CDA.

ANP
ANP

Afgelopen zaterdag diende SP-wethouder Jelle Berens zijn ontslag in. Burgemeester Hans Alberse gaat ,,een verkenner van gewicht'' aanstellen om de ontstane situatie te onderzoeken, maakte hij dinsdag bekend.

Berens vertrok na 2 dagen wethouderschap, omdat hij een plaatselijke journalist onder druk zou hebben gezet. In een interview zou Berens bovendien geheime informatie hebben gelekt. De gemeente laat het lekken van vertrouwelijke informatie door de SP onderzoeken.

De SP erkent en betreurt de fout die hun gloednieuwe wethouder heeft gemaakt, maar valt over het onderzoek naar het lekken. ,,Daarmee is de vertrouwensbasis voor dit college weg. We zijn erg benieuwd naar de reden voor dit onderzoek'', aldus de partij.

Burgemeester Alberse wil dat de verkenner in kaart brengt hoe college en raad met elkaar om moeten gaan, zodat ze hun werk goed kunnen doen. Hij wil adviezen voor een slagvaardig bestuur. CDA en Lokaal Belang beraden zich nog op de situatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen