POLITIEK19 aug '14 15:30Aangepast op 19 aug '14 15:48

Banen en economisch herstel missie kabinet

Auteur: ANP Nieuws

DIEPENHEIM (ANP) - Herstel van de economie en het scheppen van banen zijn voor het kabinet de belangrijkste missie in het komende regeringsjaar.

ANP
ANP

Over de manier waarop dat moet gebeuren lieten minister-president Mark Rutte en vicepremier Lodewijk Asscher zich dinsdag in het Twentse Diepenheim niet uit. ,,Dat wordt op Prinsjesdag wel duidelijk", zei Rutte.

De ministers en staatssecretarissen waren op uitnodiging van minister Henk Kamp (Economische Zaken) naar kasteel Nijenhuis in Kamps woonplaats Diepenheim gekomen om ,,met de benen op tafel'' vooruit te kijken. De meeste van die benen waren voor de afwisseling gehuld in spijkerbroeken in plaats van in de gebruikelijke pakken.

,,Het is belangrijk om af en toe, los van alle Kamerdebatten, papieren en vergaderingen bij elkaar te komen en je te realiseren dat je heel veel werk te doen hebt zodat Nederland weer groeit, mensen een baan kunnen vinden en dat economisch herstel zich vertaalt naar de mensen thuis'', zei Asscher.

Binnenhof

Woensdag houdt het kabinet zijn eerste formele begrotingsraad. Dat gebeurt weer gewoon op het Binnenhof in Den Haag. Volgende week volgen naar verwachting nog enkele begrotingsraden.

Kabinet en coalitie zijn ook in gesprek met de 'bevriende' oppositiefracties D66, ChristenUnie en SGP over de overheidsbegroting voor volgend jaar. Steun van deze drie partijen is nodig om de plannen door de Senaat te krijgen, waar de regeringspartijen VVD en PvdA geen meerderheid hebben. Maandag had het eerste begrotingsoverleg met de oppositie plaats. Vrijdag gaat het verder. Naar verwachting wordt er besloten tot een extra lastenverlichting en tot meer geld voor Defensie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen